Danielle Mulder Biografie

Biografie

DANIELLE MULDER

Voor Daniëlle stond het altijd al vast dat ze zangeres wilde worden. Al op jonge leeftijd deed ze mee aan allerlei talentenjachten en trad ze veel op. Ze ging ‘ Zang, Lichte muziek’ studeren aan het Rotterdams Conservatorium. Tijdens deze opleiding was zij werkzaam bij verschillende Jazz -en Pop formaties.

In 1990 startte zij het zangduo “Indigo”. Zij kwamen in contact met producer/songwriter Peter de Wijn. Een platencontract werd getekend en in 1992 verscheen het debuut Album. Indigo heeft een aantal succesvolle Singles waaronder ‘Give love a try’ (Top 50 notering) en 2 albums uitgebracht.

In 1994 heeft zij haar opleiding aan het Conservatorium door middel van een groots opgezet concert in de Leidse Schouwburg met glans afgerond en mag zij zichzelf uitvoerend -en docerend musicus noemen.

In 1996 start Daniëlle als achtergrondzangeres bij René Froger, sinds die tijd tourt zij met hem en de andere Frogettes  door Nederland en België en zingt zij mee op zijn platen. Ook verscheen zij met René Froger in vele tv programma’s zoals de Staatsloterij show, Koffietijd, Swingpaleis, Life and Cooking etc.
Ze zingt nu al jaren tijdens de vele legendarische tv-shows en concerten van René Froger in een groot aantal theaters en o.a. Ahoy, de Kuip en de Arena. 

Sinds 2005 kwamen daar de meezingfeesten van De Toppers bij. Inmiddels zijn de Toppers een begrip. In deze hoedanigheid heeft zij samen met haar collega’s de backing vocals verzorgd bij tal van artiesten zoals: Boney M, Luv, Johnny Logan, Rob de Nijs, Ruth Jacott, Engelbert Humperdink, Frans Bauer, the Tramps en vele anderen.

In 2001 beleefde Daniëlle een hoogtepunt in haar carrière. Tijdens de ‘Show of the Year’ in Ahoy zong zij met René Froger het duet ‘All by myself /Without you’. Dit nummer verscheen op het album ‘Internal Affairs’ en samen traden zij op in enkele tv programma’s waaronder ‘de TV show’ van Ivo Niehe.

Sinds 2009 is Daniëlle werkzaam als zangdocente en coach. Zij is verbonden aan de muziekschool in Leiden. (BplusC) Zij geeft hier verschillende lessen, zoals; privézangles, groepszangles, popkoor en bandcoaching.